Myslíte si, že politika nám všechno kazí? Podle mého názoru rozhodně ne. Já si vzpomínám, jak moje maminka se s otcem stále jenom hádali, a to kvůli politice. Někdy jsem politiku opravdu hodně proklínala, neměla jsem ráda politiku už jako osmiletá nebo devítiletá holka. A tak jsem si říkala, že nebudu se nikdy zajímat o politiku. A politiku už jsem jako devítiletá holka vůbec neměla ráda. V takhle malém věku jsem toho měla dost. Politiku vůbec nesnášela a věřte nebo ne, ale v tomhle mladém věku jsem znala už hodně politických stran anebo plno politických diskusí a názorů, že bych klidně mohla dělat už nějakého politického odborníka, protože moji rodiče se o politice doma bavili opravdu každý den.

Někdy má politika krásné budovy.

Bylo to skoro nonstop a řeknu vám, že mě jako malému dítěti a potom ještě mému mladšímu sourozenci, tohle opravdu hodně vadilo. Rodiče si s námi nehráli, nečetli nám knihy, ale stále se bavili jenom mezi sebou o politice. A když se nebavili normálně o politice a nesmáli se u toho, tak se potom bavili o politice a hádali se u všeho. Ani nevíte, jak moc mě tohle štvalo a chtěla jsem tohle moc změnit. Bohužel se mi tohle nepodařilo. Nakonec to dopadlo tak, že rodiče se rozvedli. Rozvedli se po deseti letech manželství, jejich manželství ještě před devíti lety bylo opravdu krásné a takové romantické.

Zajímáte se o politiku?

A také samozřejmě harmonické, jenomže potom, když otcova sestra se dala do politiky, tak otec se také do politiky začal angažovat. Moje maminka potom také. Jenomže nějak si nesedly. Každý měl úplně jiné názory na politiku a tady byl právě kámen úrazu. Moje maminka říkala, že tohle jí moc vadí, že otec se věnuje více politice než své rodině. Abych se zastala maminky, tak tohle byla pravda. Jeden rok to prý maminka vydržela, protože jsem myslela, že otce přestane politika bavit a že ho nebude tak moc zajímat. Ovšem opak byl pravdou.