Bublinkovou fólii zná asi každý. Je to natolik rozšířený výrobek, že by bylo zřejmě zbytečné ji do detailů popisovat, jako některé předměty v encyklopedii. Přesto bychom se o jejích výhodách mohli zmínit trochu obšírněji, neboť umožňují fólii využít i tam, kde byste to neočekávali.

Netrhá se – když chcete vymalovat byt a koupíte si zakrývací malířskou fólii, jestliže o ni zavadíte nohou, je z ní trhací kalendář a ještě o ni snadno zakopnete a povalíte kbelík s barvou. Tohle se vám s bublinkovou fólií nestane, protože dobře drží na svém místě, volně neplápolá v závanu proudění vzduchu a je hlavně velmi pevná, takže spolehlivě zakryje to, co zakrýt má.

fólie s bublinkami

Lapač staré malby – malujete dům tak důkladně, že nejprve odstraňujete starou malbu? Pak roztáhněte fólii po celé podlaze, přelepte spoje lepicí páskou a můžete začít. Fólie pohltí všechnu starou seškrábanou malbu a necháte-li ji venku na zahradě na slunci vyschnout, snadno malbu seškrábnete a vyhodíte a fólii pak můžete použít na podobné práce vícekrát.

Zabezpečí i křehké předměty – bublinkovou fólii https://www.balteto.cz/bublinove-folie/ využívá většina e-shopů pro balení zboží zákazníkům, a také se s ní úspěšně balí věci při stěhování. Nemusíte mít obavy, že by si neporadila s porcelánovými talíři, sklenicemi, hrnky, vázami či mísami. Pouze každý předmět do fólie zabalte ve více vrstvách a takto je bezpečně přestěhujete třeba na druhý konec světa. Do fólie s bublinkami lze zabalit i nábytek a domácí spotřebiče.

bublinková fólie

Hodí se při kempování – fólii s bublinkami si můžete vzít na vodáckou výpravu nebo pro kempování v autokempu. Rozložíte ji na podlahu pod stan, čímž zpevníte a ochráníte podlážku. Můžete si ji podložit ve dvou či ve třech vrstvách pod karimatku a změkčit tím vaše spaní a můžete ji vzít k táboráku na posezení na tvrdé a studené zemi. Fólie perfektně izoluje tělesné teplo, nebude vám pod ní zima.