Když chlapci dospívají v muže a přichází období prvních lásek, spojené se sexuálními zkušenostmi, zdá se, že tomu tak bude věčně. Mladí muži plní síly nemívají pocit, že by to někdy mohlo být jinak, a že se namísto pevné erekce a sexuální touhy dostaví frustrace, kdy penis zůstane jen jako ohebná hadička pro odvod močové tekutiny. Připadá jim, že jejich tělo funguje samočinně jako dokonalý stroj, na němž se nemůže nic pokazit. K velkému překvapení může dojít ve chvíli, kdy se ten stroj pokazí během několika let, a kdy dojde ještě v mladistvém, produktivním věku, k poklesu testosteronu na neúnosnou mez. Tehdy pak přichází čas léčby a návratu k původnímu stavu, ovšem tomu předchází jisté znalosti a uvědomění si, co se vlastně stalo, a proč se to stalo.

pivní mozol

Testosteron se netvoří v těle jen tak sám od sebe – hormon testosteron je velmi důležitý pro celou řadu biochemických procesů, především má vliv na svalovou hmotu, sílu a výdrž, a pro sexuální radovánky. Bez něho se nedaří udržet erekce a namísto fyzické aktivity přichází únava, lenivost, deprese, ztráta svalové hmoty a přibírání na váze. Takoví muži pak mívají sklony k alkoholismu a ztrácí zájem o reálný svět kole sebe.

působení stresu

Co za tím vězí – udržet si i v pokročilém věku vysokou hladinu testosteronu, znamená mít především povědomí o tom, co jeho tvorbu brzdí. Je to především stres a nevhodný jídelníček. Prodej testosteronu https://www.army-nutrition.cz/obchod/ se sice opírá o účinné byliny, které pomáhají lidem již po staletí, ale kromě toho je zapotřebí řešit eliminaci stresových vlivů a přejít na kvalitnější potraviny z hlediska výživy, to znamená například vyřadit výrobky z bílé mouky, sladkosti z rafinovaného cukru, fastfood, nadbytek masa a živočišných tuků a do stravy naopak přidat více ořechů, luštěnin, celozrnného pečiva a kvalitních za studena lisovaných rostlinných olejů.